LIMONCELLO...amore!
Limoncello (λικέρ από λεμόνι)
Υλικά:
12 βιολογικά λεμόνια (μας ενδιαφέρει να μην έχουν ψεκαστεί)
700ml vodka (κατά προτίμηση με αλκοόλ 50%)
350ml εμφιαλωμένο νερό
500γρ. ζάχαρη
Παρασκευή:
Με έναν καθαριστή πατάτας, αφαιρούμε τις φλούδες
των λεμονιών. Προσέχουμε να μην αφαιρέσουμε και τη λευκή σάρκα. Σε
περίπτωση που μαζί με τη φλούδα πάρουμε και το λευκό τμήμα που καλύπτει
τη σάρκα το αφαιρούμε με μαχαίρι. Ψιλοκόβουμε τις φλούδες και τις
τοποθετούμε σε ένα αποστειρωμένο βάζο. Γεμίζουμε το βάζο με τη vodka και
το αφήνουμε σε ένα δροσερό και ξηρό μέρος για 4 εβδομάδες. Μετά το
πέρας των 4 εβδομάδων, ετοιμάζουμε το σιρόπι ζάχαρης: τοποθετούμε το
νερό σε μία κατσαρόλα και θερμαίνουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να
βράζει, αρχίζουμε να τοποθετούμε τη ζάχαρη αναδεύοντας το μείγμα μας.
Μόλις λιώσει, αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει τελείως. Αφαιρούμε τις
φλούδες με ένα σουρωτήρι και αναμειγνύουμε το σιρόπι ζάχαρης με την
αρωματισμένη βότκα. Χρησιμοποιώντας ένα τουλπάνι ή φίλτρο γαλλικού καφέ,
φιλτράρουμε το limoncello μας 4-5 φορές ή μέχρι να γίνει διαυγές. Το
τοποθετούμε σε φιάλες 500ml και το βάζουμε στο ψυγείο. Εντός του ψυγείου
μπορεί να συντηρηθεί για έως και 1 χρόνο.
πηγή athinorama.gr
0 σχόλια: